Ситуации, в които е задължително да потърсим добър водопроводчик в София

добър водопроводчик в СофияОбикновено чакаме да възникне сериозен проблем с водопровода или канала за отпадни води, за да потърсим добър водопроводчик в София. За жалост, точно сериозните проблеми са създали схващането, че професионалните услуги са скъпи. Отстраняването на крупни течове и други аварии наистина коства значителни финансови средства, затова тук ще посочим моментите, които ви задължават да потърсите ВиК специалист – по възможност добър.

Целта на настоящия материал е да ви помогнем да реагирате правилно. Адекватната реакция ще ви помогне да спестите пари. Именно от съображения за икономии, е важно да не неглижирате дребните (според вас) проблеми на водопроводната мрежа. Колкото по-навреме повикате специалист, толкова по-малко ще ви коства неговото посещение.

Ситуациите, в които помощта на добър водопроводчик ще ви бъде от полза включват:

Течове с неизвестен произход

Ако забележите мокри участъци по пода и стените в банята или кухнята, вероятно се касае за няколко проблема, всеки от които налага бърза реакция от ваша страна. Причините за образуването на малки локвички в помещението биха могли да се дължат на:

ПОИСКАЙ ОФЕРТАЗАЯВКА ЗА ОГЛЕД
  • Разхлабена връзка на водопроводните тръби;
  • Дефектирал / амортизиран кран;
  • Спукана тръба;
  • Дефектирал клапан за обезвъздушаване на бойлера;
  • Разхлабена връзка на отоплителната инсталация – парно;
  • Повредена душ или смесителна батерия.

Много жители на София пренебрегват сложността на проблема, поради минималното количество вода, образувано вследствие на теча. Това е изцяло погрешна стратегия, понеже няколкото капки отвън могат да означават скрити повреди във ВиК инсталацията. Възможно е след време да установите жестоки поражения върху стените и подовете, в случай че източникът на теча е скрит зад мазилката и подовата облицовка. Не губете време, повикайте добър водопроводчик още сега.

Периодично запушващ се канал

В търговската мрежа се предлагат всевъзможни приспособления за отпушване на канала за отпадни води – механични и химични средства. Истината е, че те са способни да се справят единствено с леки затлачвания на канализационната тръба, но не и с по-крупните замърсители и механични препятствия.

Отлагайки дълго посещението на опитен водопроводчик, вие рискувате в даден момент да се кажете наводнени. Единствено специалистите могат да отпушват качествено запушени канали, защото разполагат с необходимата професионална апаратура. Вероятно не знаете, че добрите водопроводчици в София използват подвижни камери, за да локализират мястото на запушването и идентифицират причинителя.

Знаем, че първото, което ще направите е да опитате да отпушите сифона на мивката сами, но в крайна сметка ще потърсите добър водопроводчик. За съжаление преди това ще сте нанесели огромни щети върху тръби, кранове и санитария, заради което ще се сбогувате с много по-голяма сума пари.

Монтиране на водомер и битови уреди

Всеки жител на столицата има поне един приятел, притежаващ куп скрити таланти, сред които и умението да монтира и свързва перални, бойлери, съдомиялни, а защо не и водомери. Самоуките майстори са най-опасни, защото почти винаги пренебрегват елементарните правила за свързване на битовите уреди и мерките за безопасност.

ВиК фирмите в столицата предлагат този род услуги на достъпни цени, като за всеки монтаж се издава гаранция. Така, в случай че уредът ви се повреди поради грешки в монтирането, или пък възникне по-крупна авария, водопроводната фирма би следвало да ви възстанови щетите. В случай, че попаднете на наистина добър водопроводчик в София, до разправии и финансови компенсации няма да се стигне.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ