Къртене на плочки – как да избегнете “водопадът” от прах и мръсотия

Къртене на плочкиОбикновено къртене на плочки е необходимо при нов градеж, сливане на две помещения в едно, сериозна поправка във водопроводната инсталация, или смяна на облицовката. И двете дейности не са добра идея за самостоятелна импровизация. В първия случай такава е невъзможна, а във вторият, опитът за изкъртване ще отнеме невероятни физически усилия, като едновременно, банята и кухнята ви ще се покрият с тройно по-голямо количество прах и мазилка, отколкото при поръчка на професионална услуга.

Къртещи машини

Премахването на част от стена е специализирана процедура. Опитът и апаратурата са много важни за извършването й – в противен случай водопроводните фирми не биха наемали специален персонал за целта. Облицовката по начало се отделя от стените трудно, а някои видове естествен камък са толкова здрави, че се премахват само с електрически къртач.

Инструментът работи с мощен двигател, като изпълнява отговорната си задача с помощта на приставки – секач-шило, четки и длета. Най-висококачествените модели са с комбинирана функция на перфоратор, и освен изкъртване, могат да извайват различен размер отвори във всеки строителен материал и суха зидария.

Ефективността на къртача зависи от ударната сила на челният метален компонент, който трябва да раздроби определеният градеж. Фаянсовите плочки имат функцията да се деформират и чупят лесно, за сметка на цялостното изкъртване, което се оказва далеч по-трудна задача. Цялата особеност на ремонта зависи от факта, дали се нуждаете от подмяна на няколко керамични плочи за частичен ремонт, или сте запланували пълната им подмяна.

ПОИСКАЙ ОФЕРТАЗАЯВКА ЗА ОГЛЕД

Сегментираното къртене изисква доста повече внимание, за да не счупите съседните елементи. За целта се изисква качествен ъглошлайф, който да отстрани внимателно циментовата замазка във фугите. Следващите действия са приоритет на секачът на къртещата машина, който изрязва плочите с минимално количество мазилка, прах и мръсотия.

В случай че притежавате и сте работили с такъв уред и преди, не е невъзможно да се справите ефективно и сами с подмяната на фаянсовото покритие в банята ви. Единственото, което ще ви затрудни, е извозването на отпадъците, които освен мръсни, са изключително тежки за физическите възможност на един или двама души.

Ние предлагаме къртещи и извозващи услуги

Точно при ремонт на обширни пространства, помощта на професионалната фирма е наложителна. Тя разполага с качествена техника за отстраняване и извозване на раздробените строителни късове, както и с многочислен екип, който ще се справи бързо и сръчно с цялата ситуация. За най-тежките и сложни ремонти, фирмата прави предварителен оглед, при който преценява възможностите си и сроковете за изпълнение.

SOS ВиК ще извърши ремонт на канализация и водопроводна инсталация бързо и изключително чисто, без да ви натоварва с излишни строителни отпадъци и запрашавания. При премахване на плочки използваме най-съвременните къртещи машини, които действат не само хигиенично, но и изключително дискретно, така че няма да смущаваме ежедневните ви занимания.

Отпадъците се извозват от екипа ни веднага след приключване на ремонтните дейности, а цялата комбинирана услуга е на невероятно изгодна цена. Изберете модерното техническо оборудване и техническите умения, и улеснете цялата процедура по ремонтът в дома си!