Монтаж на бойлери в София от SOS ВиК

монтаж на бойлери

Цени
Монтаж на бойлери От 65лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на бойлер

SOS ВиК ви предлага едни от най-достъпните за монтаж на бойлери цени, като срещу тях получавате безупречно изпълнена професионална услуга, при която са спазени всички стъпки, гарантиращи безпроблемната и безопасна работа на уреда. Бойлерът е сред незаменимите домакински уреди, но и един от най-сложните като техническо изпълнение. Неговият монтаж следва да се изпълнява винаги от професионален сервиз, за да бъдат спазени условията за гаранционно обслужване.

Защо монтирането на бойлера е непосилна за вас задача?

С монтаж на електрически бойлер следва да се заеме квалифициран за работата специалист. За разлика от останалите санитарни уреди в банята, тук няма да ви свършват работа единствено познанията на опитен водопроводчик – ще ви бъде нужна и помощта на електротехник. За монтирането на нов бойлер е нужно да бъдат изведени изводи за топла и студена вода от водопроводната система, както и електрическо захранване със сечение на ел кабел поне 2.5 мм2, идващо директно от електрическото табло.

За изпълнението на задачата е особено важен и видът на стената, върху която ще бъде монтиран уредът. Така например, при монтаж на бойлер на тухлена стена се използват специални монтажни куки и дюбели за тухла. Бойлерът, също така може да се инсталира и чрез таванен монтаж, като за целта се използват предназначени за целта конзоли и планки, наред с подходящите крепежни елементи за здраво и стабилно укрепване.

Като най-сложен, можем да определим монтаж на бойлер на гипсокартон или итонг тухла. За изпълнението на тази задача е нужно наличието на предварително изготвена укрепителна конструкция. Когато такава липсва, ние можем да се нагърбим и с нейното изграждане. С това се изчерпват основните подготвителни действия по монтирането на електрически бойлер. След закрепване на уреда към монтажната основа – стена, таван, под, следва неговото свързване към водопроводната и електрическа мрежи.

Свързване на бойлер към водопроводната система

Както вече вероятно знаете, за монтаж на бойлер в баня или друго жилищно помещение, ще ви бъде нужно присъствието на специалист-водопроводчик. Грешките, допускани при водозахранване на бойлера са твърде много, поради което ви препоръчваме да си ги спестите. Ако търсите монтаж на бойлер на символична цена или безплатен такъв, вие поемате сериозни рискове по отношение на безопасната му работа, като е възможно и да ви бъде отказано гаранционно обслужване, в случай че дефектът се дължи на грешки в монтирането.

След монтаж на бойлер, преди свързването му към водопроводната мрежа, на изводите на водопровода е необходимо да се монтират спирателни кранове, които е желателно да разполагат с филтър за твърди частици. За свързване на бойлера могат да се използват гъвкави връзки, както и метални тръби, PРR тръби или тръби с алуминиева вложка. Важно е на тръбата на студената вода на бойлера да се монтира възвратният клапан, добавен в комплекта. Размяна на посоките на водата от студена към топла е грешка, която трябва да се избягва.

Свързване на бойлера към електрическата мрежа

При монтаж на бойлери в София, в екипът ни винаги присъства и опитен електротехник. Това се прави отново с цел да се осигури безопасна работа на електрическия уред и да се избегнат повреди, които няма да бъдат отстранени за сметка на гаранцията. Свързването на електрическия кабел се изпълнява спрямо схемата, приложена към всеки уред в инструкцията за монтаж или върху капака на самия бойлер.

Клемите на самия уред са разграничени чрез съответните обозначения L – за фаза,  N за нула и символа за заземяване. Зануляването е задължителна стъпка при монтаж на бойлери. Когато електрическият кабел е твърде къс, удължаването му се извършва чрез обезопасяване със специални ел връзки, съобразно мерките за безопасност. Ето защо наличието на опитен електротехник е толкова важно.

Какво ви предлагаме чрез тази услуга?

Тази услуга покрива всички стъпки по монтирането на бойлери, независимо от техния модел и начин на монтиране. Изпълняваме бърз и качествен монтаж на хоризонтален бойлер, с който се пести от оскъдното пространство в банята. С неговото свързване към водопроводната система и електрическата мрежа се заема съответно водопроводчик и електротехник, като двете функции могат да се изпълнят и от едно единствено лице – в нашият екип специалистите са с повече от една насоченост.

Понякога преди монтаж на вертикален бойлер се налага демонтаж на стария, нефункциониращ уред, с което отново можем да се заемем, като за тази дейност се заплаща минимална допълнителна сума. Допълнително се заплаща и монтажа на спирателен кран (прав или ъглов), както и свързването на бойлера към проводник до 2.5мм² и монтирането на мека връзка за чиста вода, коляно и муфа.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ