Монтаж на душ кабини в София от SOS ВиК

монтаж на душ кабини

Цени
Монтаж на душ кабини От 120лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на душ кабина

На клиентите, нуждаещи се от помощта на професионалист за монтаж на душ кабини в София, отново можем да предложим своите висококачествени услуги. Монтирането на душ кабини е специфична задача, с която може да се справи само квалифициран водопроводчик-монтажист, тъй като свързването на съоръжението към водопроводната и канализационната система е най-важният фактор за безпроблемното използване на банята.

Защо да рискувате с монтирането на скъпото съоръжение, след като имате достъп до невероятно изгодна за качествен монтаж на душ кабина цена. Стъпките по правилното изграждане на душ кабините и свързването им към водопровод и канализация са твърде сложни, за да рискувате с наемането на неопитен и нелицензиран специалист.

Това, с което сме особено внимателни при монтаж душ кабина е:

Правилно свързване на сифона към канализационната тръба

Най-важният момент за безпроблемна експлоатация на душ кабината, била тя хидромасажна, парна или обикновена, е правилното монтиране на поддушовото корито и особено свързването на сифона на коритото към входа на канализационната тръба. Като най-важна стъпка определяме монтаж на сифон за душ кабина, тъй като при неправилно свързване на компонентите се създава предпоставка за задържане на влага под душовото корито, която неизбежно ще доведе до развитие на плесен и мухъл, които не могат да бъдат почистени.

Важно е също да се зададе правилен наклон на поддушовото корито, като се следи канализационната тръба да се намира под нивото на сифона на коритото. Това е необходимо за безпрепятственото оттичане на водата. В някои случаи се прибягва до свързване на кабината без сифон, когато сифонните функции се поемат от входа на канализацията. Ние не препоръчваме подобно решение, тъй като липсата на сифон е предпоставка за проникване на неприятни миризми от канализацията.

При монтаж на душ кабина без корито, за оттичане на водата се използва специално изграден в пода канализационен сифон. Кабините без корито са по-лесни за монтиране, тъй като в болшинството случаи отпадат редица операции по нивелиране на основата и изграждане на площадка, върху която по правило ляга коритото. Това е важно за отнемане на микровибрациите, създавани при движение, които могат да доведат до спукване на душ коритото.

Проверка на ъгъла, сключван от двете стени

Особено важен момент при монтаж на ъглова душ кабина е необходимостта двете стени да бъдат под прав ъгъл 90 градуса. Когато душ кабината не разполага със задни стъклени стени, единствено хидроизолацията на фугата между стената на банята и душ коритото гарантира, че под коритото няма да попада вода. Когато коритото приляга плътно към двете стени с образуване на прав ъгъл, водата винаги се оттича в коритото, а от там към канализационната система.

Осигуряване безпроблемно движение на вратата на душ кабината

При монтаж на стъклена кабина се пристъпва първо към монтиране на поддушовото корито, като при необходимост се изгражда площадка, върху която кабината да легне изцяло или се придава необходимия за оттичане на водата наклон чрез регулиране на крачетата на душ кабината,когато има такива. Монтирането на стъклените стени и вратата се изпълняват едва след като се нивелира правилно коритото, за да се осигури леко плъзгане на вратата.

Монтиране на праг

За безпроблемното движение на крилото на вратата, е особено важно правилното монтиране на прага. Извършваме качествен монтаж на праг за душ кабина, чието предназначение е да гарантира, че водата няма да изтича през пространството между коритото и вратата. Винаги сме по-спокойни, когато извършваме монтаж на душ кабина с праг, защото знаем, че няма да получаваме оплаквания за проникване на влага под душовото корито.

Какво ви предлагаме?

SOS ВиК ви предлага бърз професионален монтаж на душ кабина на цена, която ще ви изненада приятно. Цените се формират на база модела на съоръжението и сложността на изпълнение на проекта. Когато се налага допълнителна подготовка – придаване на наклон, изграждане на площадка за душ-коритото, извеждане на канализационен отвор и др., това се отразява на крайната цена.

Извършваме както монтаж на душ кабина, така и демонтаж на стари съоръжения, ремонт/ смяна на смесители, подмяна на стъклени панели, смяна на ролките на вратите, смяна на спукани душ корита, смяна на сифони и отпушване на запушени сифони. Можем, също така ви консултираме относно избора на душ кабина, която да отговаря точно на условията във вашата баня.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ