Монтаж на мивки в София от SOS ВиК

монтаж на мивки

Цени
Монтаж на мивки От 45лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на мивка

Фирма SOS ВиК включва в широката гама монтажни услуги и професионален монтаж на мивки – процедура от значение за експлоатацията на течащата вода. Процедурата позволява самостоятелно изпълнение, но то крие риск от редица грешки, които се отразяват на интериорната визия, а в някои случаи директно ограничават функционалността на този детайл.

Вероятните проблеми

Предлаганата изключително изгодна за монтиране на мивки цена е с цел стимулиране за наемане на професионален екип водопроводчици, които спестяват някои трудоемки и сложни дейности. Когато се извършва монтиране на мивка към стена, то често е съпътствано с разбиване на облицовката, под която са разположени монтажни отвори. Премахването на санитарен фаянс обикновено е съпроводено със счупване на плочки, перфорация на водопроводни тръби или прекъсване на електрически проводници.

При поставяне на мивки за баня, който извършваме самостоятелно от текущ ремонт, ние обезопасяваме дейността си чрез поредица предпазни мерки, които спазваме в същата последователност, ако сме наети и за инсталиране на съоръжението в кухня. Предотвратяването на повреждане на вградените в стените тръби и проводници е възможно, и екипът ни го постига чрез специална диагностична техника с инфрачервени лъчи, която проследява тръбопровода и електрическите кабели.

Ако позицията за инсталация на кухненски мивки е предварително определена, ние се заемаме с изследването на прикрити зад облицовката тръби и проводници, преди да пробием необходимите отвори. При такава проверка нерядко се оказва, че избраната позиция е неуместна, понеже точно зад нея са разположени ВиК компоненти, които не могат да бъдат пренебрегнати и преместени.

Повреждането на облицовка е не по-малко сериозен проблем. Здравината на фаянсът или керамиката,  върху които ще се извърши поставяне на мивка е от голяма важност. Тя се установява чрез особено почукване, което водопроводчиците знаят как да изтълкуват.

 Пробиване на плочки се извършва със специално свредло, което прави завъртане без удар. Когато плочката е пробита внимателно, тогава свредлото се сменя и се включва ударна функция на машината.

Кухненски и санитарни компоненти

Ако е планиран инсталиране на умивалник върху гипсокартон, по-целесъобразен е изборът на модел, позициониран върху шкаф. В противен случай се налага строеж на укрепваща конструкция, която трябва да поддържа корпуса на съоръжението. За разлика от този вариант, монтаж на умивалник към шкаф е изключително опростено действие, което не е свързано с разбиване и премахване на облицовка.

Шкафът трябва да разполага с отвор, който да пасва на размерът и дизайнът на умивалника, за да се извърши плътно и стабилно прикрепване. Разликите в поставяне на умивалници върху шкаф за баня произтичат от позиционирането на шкафа – върху стената или подовата настилка, което определя и други особености в поставянето на мивката. В единият случай, се прави инсталация на умивалници към плот.

И двата варианта изискват уплътняване на самото съоръжение и на стенната облицовка, за да се предотврати стичане на вода по стената. Постига се със силикон или влагоустойчива мазилка, а понякога специалистите предпочитат лепило за теракот и фугираща смес. Строителните смеси и лепила са често предпочитани, защото силиконовите уплътнители са податливи на бактерии, захабяват се и потъмняват с времето.

За кухненски компонент се позиционира въпросният шкаф, след което се поставя и съоръжението за миене, като сифоните се свързват към отвора на канализационната тръба. Процесът става с гъвкави меки връзки, като свръзката се подсилва с тефлонова лента или кълчища. Зоната между стената и мивката може да се уплътни двойно, с подходящ за целта влагоустойчив материал.

Процесът се извършва при стандартна конфигурация на мивката, както и при монтаж на мивка под плот. Той е изключително лесен и се завършва без разпробиване на облицовка, понеже под плота е организирана специална конструкция, за която се прикрепва съоръжението. Освен инсталиране, екипът ни предлага и консултантска дейност, като може да подбере най-подходящото съоръжение за интериорните особености на кухнята или банята ви.

Защо да ни потърсите

Нашите ценови оферти за монтажната услуга са изключително достъпни и адаптирани към бюджета на средностатистическите семейства в страната, които имат възможност да си позволят най-доброто качество на ниски цени. Поставянето на санитарни и кухненски умивалници ще се случи бързо, ефективно и с отлично свързване на сифона към канализационната мрежа.

Бързината и качеството ни са определени от опитните ни водопроводчици и монтажисти, но най-вече от богатото ни и съвременно техническо оборудване. Ние следваме стратегията за минимална техническа намеса върху интериорните настилки, а в същото време успяваме да съкратим времето на инсталация, което ни прави любимци на огромен брой клиенти.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ