Монтаж на моноблок в София от SOS ВиК

Монтаж на моноблок

Цени
Монтаж на моноблок От 55лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на моноблок

Фирма SOS ВиК печели рейтинг и симпатиите на клиентите си с широка гама от водопроводни и канализационни услуги, като една от най-необходимите процедури при изграждане на баня е професионално поставяне  на моноблок. Ежедневно поръчвана услуга, тя представлява обикновена рутинна дейност за екипа ни, която той извършва с резултат – дългосрочна и безпроблемна експлоатация.

Какво е различното при този компонент

Т.нар. моноблок се отличава конструктивно от стандартната тоалетна чиния с допълнително казанче. Разликата е концентрирана предимно в характерният за моноблокове монтаж, сравним с особеностите при инсталация на казанче. Професионалното прикрепване на моноблокове с долно оттичане наподобява инсталация на класически тоалетен възел. Главната особеност е съсредоточена в местоположението: промивното казанче не е прикрепено към стена, а към самият тоалетен възел, създавайки непрекъснат и обединен компонент, наричан още моноблок.

Моноблоковата конструкция се характеризира с казанче, захванато за тоалетната чиния чрез метални болтове с пластмасови накрайници или изцяло пластмасови болтове. Пристягането на болтовете е ръчна процедура. Тя се извършва в умерена степен, тъй като крепежните елементи покриват керамичните компоненти и лесно могат да ги наранят.

Добре познатото поставяне на моноблок с вертикално оттичане е извършваният процес, когато канализационната тръба е вградена в подовата част. Отворът на чинията се обвързва с отходния канал посредством маншон с фиксирана дължина. Самата тоалетна чиния се прикрепва към пода чрез дюбели или циментова замазка. Изборът зависи от естетичните и експлоатационни критерии, а дюбелите предоставят бърз и лесен демонтаж при бъдеща подмяна. 

Казанчето е ключовият елемент при монтиране на моноблокове фаянс. При инсталацията му трябва да се спази важна особеност: свързването на казанчето с моноблока винаги се предшества от монтиране на изпразващият механизъм на казанчето. Следващата стъпка е свръзката, преди която между двата компонента се инсталира специалната гарнитура. Тя е част от всеки фабричен комплект. 

Основните различия се дължат на факта, дали процедурата представлява инсталиране на вградени моноблоци, или на модел с външно разположено казанче. Инсталацията на механизмът, захранващ казанчето, който е свързан с водозахранващ източник, се извършва с твърда връзка, задължително отговаряща на определени критерии за качество. От дребен компонент като нея зависи продължителността на експлоатация, особено за моноблоковете за вграждане, чиято подмяна е изключително сложна.

Защо да се доверите на нас 

Екипът ни е доказал рутината и способностите си в множество технически процедури. Ние предоставяме необходима помощ по време на сложни изграждащи дейности като моноблокове скрит монтаж, чиято позиция винаги  се координира перфектно. Всяка грешка е възможно да предизвика впоследствие разбиване и дори отстраняване на част от керамичната стенна облицовка, затова и бъдещите аварии се избягват на всяка цена. Вграденото казанче пък трябва да бъде добре нивелирано и прикрепено със задължителната твърда връзка. 

С такъв компонент, цялостното изграждане на тоалетен възел се извършва според конструкцията на тоалетната. Санитарните стени трябва да са пригодени за свързване с крепежните инсталации, за да опростят и удължат използването на оборудването.

Структурата на двойните стени позволяват провеждане на тръби с всякакъв диаметър. Към елементите за вгражда са съвместими всякакъв тип санитарно оборудване – тоалетна чиния, биде, умивалник и т.н. Този тип конзолна конструкция се прикрепва към специални носещи стойки и траверси, вградени в инсталационната стена.

Инсталиране на моноблок-тоалетна и монтиране на моноблоци с биде се характеризират с минимални разлики. Прикрепването на компонентите и свързването им към водопровод и канализация се изпълняват еднотипно. Като цяло, стъпките са приблизително еднакви за всеки тип инсталация на моноблокове, като примерът е сравнението на инсталация с биде с професионален монтаж на ъглови моноблоци. 

Особеността е, че вграждането на казанчето може да се окаже невъзможно, заради спецификите на архитектурата в помещението. Фирмата ни извършва монтаж на моноблоци с цена, в пъти по-изгодна от конкурентни предложения. Освен техническото изпълнение, в процедурата е включена и безплатна консултация. Перфектните за монтаж на моноблоци цени предлагат също и избор на най-подходящата за интериорните условия и размерите на банята компонент.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ