Монтаж на моноблок в София от SOS ВиК

Монтаж на моноблок

Цени
Монтаж на моноблок От 55лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на моноблок

Наред с пълната гама водопроводни и монтажни услуги, ние от SOS ВиК ви предлагаме и монтаж на моноблок на цени, които определено ще ви допаднат. За болшинството хора, монтирането на тоалетния моноблок е уравнение с много неизвестни, но за нас това е просто рутинна задача, с която се справяме с лекота, при това ежедневно.

Какво е различното при моноблока?

Доколкото можем да говорим за някаква разлика между обикновената тоалетна чиния с допълнително казанче и моноблока, то тя се състои единствено в начина на монтиране на казанчето. Така например, при монтаж на моноблок с долно оттичане се действа както при монтиране на стандартна тоалетна, с единствената разлика, че промивното казанче не се прикрепва към стената, а към тоалетната, формирайки един общ компонент, познат като моноблок.

При моноблока, казанчето се закрепва към тоалетната чиния посредством метални болтове с пластмасова глава или с изцяло пластмасови болтове, обхващайки здраво и двата компонента. За целта не са нужни специални инструменти, тъй като завиването на болтовете се изпълнява ръчно. Доколкото има известно пристягане, то не е твърде силно, за да се избегне нараняване на керамичното покритие.

Монтаж на моноблок с вертикално оттичане се извършва, когато канализационната тръба е вградена в пода на помещението, като първата стъпка включва свързването на отвора на чинията към отходния канал посредством стандартен маншон с фиксирана дължина. При монтиране на тоалетни с вертикално оттичане, чинията се фиксира към пода посредством дюбели или с циментова замазка, спрямо изискванията за естетика, като в първия случай се осигурява по-лесен демонтаж при нужда от смяна на тоалетната чиния.

Разглеждайки стандартните стъпки при монтаж на моноблок фаянс, е необходимо да обърнем внимание на монтирането на казанчето, тъй като именно това действие определя разликата. Преди да се пристъпи към свързване на двата компонента на моноблока, е необходимо да се монтира изпразващият механизъм на казанчето, след което може да се извърши свързването, но не преди да се постави специалната гарнитура между двата компонента. Такава е включена във всеки фабричен комплект.

Задължителна стъпка както при монтаж на вграден моноблок, така и при монтиране на модел с външно разположено казанче, е монтирането на пълнещият казанчето механизъм и свързването му към водозахранващия източник. За целта се използва твърда връзка, като е особено важно да се използват винаги водопроводни елементи с добро качество. Особено при моноблоковете с вградено в стената казанче е крайно неприятно и сложно, тяхното подменяне в случай на повреждане.

Защо е важно да се доверите на нас при монтиране на моноблока?

Изборът на доказан специалист е важен, особено когато се извършва инсталация на моноблок  срит монтаж, тъй като всяка допусната грешка може да доведе до нужда от премахване на част от керамичната облицовка на стената, за да бъдат отстранени вероятните аварии, възникнали в процес на използване. При монтирането на вградено казанче е от огромно значение то да бъде добре нивелирано, както и да се използва твърда връзка за неговото свързване.

В този случай цялостното изграждане на тоалетното помещение (най-често това е банята) трябва да бъде съобразено с вида на тоалетната, която ще се монтира - в случая вграден моноблок. Санитарните стени трябва да бъдат специално проектирани да поемат инсталациите и да улеснят закрепването на санитарното оборудване.

В пространството на двойните стени трябва да могат да бъдат проведени тръби с всякакъв диаметър, а на елементите за вграждане да могат да се окачат всякакъв тип санитарно оборудване – тоалетни чинии, бидета, умивалници и т.н. Този вид санитария спада към така наречените конзолните товари и се закрепва към специални носещи стойки и траверси, вградени в инсталационната стена.

На практика няма разлика между монтаж на моноблок с биде и монтиране на моноблок тоалетна, тъй като и самото инсталиране на компонентите и свързването към водопровод и канализация се изпълняват по един и същи начин. Сходни са стъпките и при монтаж на ъглов моноблок, като в този случай вграждането на тоалетното казанче може да се окаже невъзможно, предвид спецификите на архитектурата в помещението.

Ние от SOS ВиК ви предлагаме възможно най-достъпна за професионален монтаж на моноблок цена, като в нея влизат както майсторско изпълнение на процедурата, така и напълно безплатни консултации. Ние можем да ви консултираме относно избора на вида на тоалетната, така че да ви гарантираме най-висока функционалност на санитарното помещение.

 

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ