Монтаж на огледало в София от SOS ВиК

монтаж на огледало

Цени
Монтаж на огледало От 35лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на огледало

Отново ви предлагаме полезна услуга и отново цената ѝ е съобразена напълно с вашите финансови възможности. Услугата монтаж на огледало е на цена, която ще ви очарова и ще ви спести нуждата да се заемате лично с монтажа. Монтираме огледала с различни размери и геометрия във всяко жилищно помещение и най-вече в банята, където процесът е най-сложен и отговорен.

Стъпки при монтиране на огледало в банята

При монтаж на огледало за баня е необходимо предварително да се определи начинът на неговото закрепяне. Като най-стабилен се определя монтажът с винтове или върху скрита в стената конструкция, но той е и най-инвазивен. Когато не е желателно разпробиването на отвори в керамичната облицовка на банята, се пристъпва към фиксиране с помощта на подходящо монтажно лепило или лепило за огледала 47А.

Подготовка

Подготовката при монтаж на огледала определя удобството при тяхното използване. Когато се налага пробиване на отвори в стената, е необходимо да се провери за наличие на водопроводни тръби и тръби на парната инсталация, както и за електрически проводници зад стенната облицовка. Тук намесата на професионалист е изключително важна, тъй като професионалните фирми разполагат с електронни детектори за откриване на тръби и кабели, с помощта на които определят точното място на отворите.

Важна част от подготовката при монтаж на огледало на стена, е определянето на неговата височина. Когато помещението се използва от деца или хора с по-нисък ръст, височината на огледалото трябва да се определи така, че да е удобна за всички. Когато в едно домакинство има хора с голяма разлика в ръста е уместно да се избере голямо огледало, което да покрива голяма част от повърхността на стената. Мястото на монтиране е ясно – огледалото се поставя над мивката в банята.

Пробиване на отворите

Пробиването на монтажните отвори е най-отговорната част от процедурата. Винаги съществува риск при разпробиване да се спукат или счупят плочки, особено ако облицовката не е правилно положена и зад плочките има кухини. Преди разпробиване на отворите за монтаж на огледало в баня се извършва замерване с нивелиране, така че двата отвора да образуват идеално равна хоризонтална ивица. Добре е мястото на пробиване да се маркира предварително, освен ако за ориентир не се използват фугите.

Изборът на диаметър на свредлото и дюбелите се прави спрямо големината на огледалото. Обикновено се използват дюбели с универсален размер 6 мм и свредло със същия диаметър. По-големите огледала се укрепват върху по-големи дюбели – 8 мм, като се използва аналогичен по диаметър свредел. При монтаж на голямо огледало с тегло над 20 кг се използват метални анкерни болтове.

Пробиването на отворите се извършва на дълбочина, позволяваща на дюбела да проникне зад плочката. Така няма риск тежестта да се поеме само от облицовката, което е твърде рисково, тъй като създава предпоставка не само огледалото, но и плочката, за която то е захванато да падне и да се счупи. При монтаж на огледало върху керамични плочки, побиването се извършва бавно, без да е включено ударното действие на машината. Огледалото се укрепя чрез специални клипсове, декоративни държачи или алуминиеви профили.

Извършваме също монтаж на огледало на врата, като за целта използваме подходящите лепила, съобразявайки вида на лепилото с материала на вратата. Когато вратата в банята подлежи на директно омокряне, страните на огледалото могат да се уплътнят със силикон, за да се избегне проникването на влага и образуването на конденз. Задължително се използва силиконов уплътнител без киселинна реакция, за да не се повреди покритието на огледалото.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ