Монтаж на огледало в София от SOS ВиК

монтаж на огледало

Цени
Монтаж на огледало От 35лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на огледало

Фирма SOS ВиК допълва компетентните си услуги с монтаж на огледала – необходима услуга, но често възприемана скептично като излишен разход. Затова екипът ни предлага оферта, която ще впечатли клиентите ни с изключително ниска за монтиране на огледало цена, а това е достатъчна причина да се предотврати рискът и неудобството от самостоятелната процедура. Ние я извършваме ежедневно, инсталирайки уреди за оглеждане с различни размери и форми във всяко жилищно помещение и в банята, където процесът се отличава с няколко особености.

Стъпки при монтажа

Успешният огледално монтиране в баня изисква първоначално определяне на метод на прикрепване. Обикновено се предпочита захващането с винт или това върху покрита от облицовката конструкция. Последното е неудобно, защото се извършва с разпробиване.

Повечето клиенти избягват пораженията върху скъпата им и красива облицовка, дори и с монтажна цел. Затова в подобни случаи, екипът ни работи чрез фиксация със специално монтажно лепило или лепило за огледала 47А.

Подготовка

Професионалният монтаж на огледало изисква определен подготвителен етап, който осигурява последващият комфорт при използването им. Ако пробиването на отвори е задължително, специалистите проверяват за наличие на водопроводни тръби, тръби на парната инсталация и електрически проводници. Те се намират зад стенната облицовка, а професионалните водопроводчици фиксират местоположението им чрез електронни детектори за откриване на тръби и кабели. Така лесно се определя най-подходящата позиция за монтажни отвори.

Понеже най-често огледалата се поставят върху стена, изборът на височината на компонента е другата предварителна стъпка. Огледалото трябва да е толкова високо и обширно, че да е удобно за деца, хора с нисък и по-висок ръст. При голяма разлика в ръстът на обитателите на едно пространство, разумен избор е голямото огледало, покриващо по-голямата част от стената. Огледална инсталация на стена в баня обикновено се прави в пространството над мивката.

Пробиване на отворите

Монтажните отвори са местата, които изискват голямо внимание, сръчност и умения. Перфорирането на облицовката е свързано със счупване/спукване на отделни плочки, най-вече когато зад тях се намират кухи пространства. Преди извършването му е необходимо замерване с нивелиране. Така двата отвора ще образуват равна хоризонтална линия, което ще осигури правилна позиция на огледалото. Професионалистите маркират зони за пробиване преди огледално инсталиране в банята, или се ориентират по разположението на  фугите.

Свредлото и дюбелите се подбират с равен диаметър и съобразно размерът на компонента. Повечето монтажисти се спират на инструменти с универсален размер 6 мм. Голямо огледало ще се разположи и върху по-големи дюбели – около 8 мм, като диаметърът на свредлото винаги им е равен. За инсталиране на голямо огледало, за каквото се възприема компонентът над 20 кг. специалистите препоръчват метални анкерни болтове.

Перфорацията в стената се прави на толкова сантиметри, колкото са необходими за влизане на дюбелите зад облицовката. Тази мярка предпазва облицовъчните плочи, за които съществува риск от счупване, заедно със стъкленият компонент, чието тегло не може да бъде поддържано от санитарен фаянс. Пробиването на керамични плочи става внимателно, без включен ударен елемент на машината. Монтираните огледала се подсилват с клипс, декоративна дръжка или алуминиев профил.

Фирмата ни предлага и професионален огледално монтиране върху врата. Те се залепват, като съставът на лепилата е подбран според материала на вратата. Ако съответната врата се намира в банята, тя е подложена на постоянно намокряне. Тогава стъкленият компонент може да се подсили отстрани със силиконови уплътнители, които спират проникването на влага и поява на конденз. Уплътнителят задължително е без киселинна реакция, за да не разруши повърхността на стъклото.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ