Монтаж на параван в София от SOS ВиК

Монтаж на параван

Цени
Монтаж на параван От 120лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на параван

За да можете да имате красива, модерна и функционална баня, към многобройните си професионални услуги добавихме и монтаж на стъклен параван в баня. Стъклените паравани са идеалното решение за малки по площ жилищни бани, в които е невъзможно инсталиране на душ кабина. Те служат за отделяне на душ пространството с плътна преграда, така че да не се мокри цялото помещение при къпане.

Едва ли се заблуждавате, че монтаж на параван в баня е лесна задача. Това е дейност, с която могат да се заемат единствено хора, въоръжени с дългогодишен опит и задълбочени познания и най-важното – с модерна професионална техника. Монтирането на стъклен параван е добре да се изпълни при основен ремонт на банята, тъй като при инсталацията се вземат предвид основните изисквания на архитектурата в помещението, както и характеристиките на конструкцията.

Какви са особеностите при тази процедура?

При монтаж на душ параван, на практика банята се разделя на две части. Параваните могат да бъдат фабрично произведени или изработени по поръчка, така че да съответстват на орнаментите на стенната облицовка. При покупката на готови паравани е важно техният размер да отговаря точно на онази част от помещението, в която ще бъдат монтирани.

Най-отговорната задача при монтаж на душ паравани е пробиването на монтажните отвори за полагане на релсата, по която ще се движи стъкленото крило. Релсата се фиксира към пода, като е важно при пробиване да не се засегнат положените под облицовката и замазката водопроводни и канализационни тръби. Когато в банята има подово отопление, задачата става още по-сложна.

Пробиването на плочките се извършва бавно и без ударното действие на машината, за да се избегне счупване на плочките вследствие силните вибрации. Монтажът на алуминиевия профил към пода е съществена част от професионалния монтаж на параван за баня. За целта е нужна идеално равна основа, за да се осигури плавно движение на стъкленото крило. Водещият крилото профил се фиксира към пода с винтове, като се уплътнява и със силикон за допълнителна стабилност.

За безопасното използване на стъкления параван е важно да се избере модел, изработен от качествени материали. Закаленото стъкло с дебелина 8 мм. е най-удачният вариант, тъй като е устойчиво на спукване и счупване при удар. То е и с най-дълъг срок на експлоатация, запазвайки естетическите си и функционални характеристики. При монтаж на параван неподвижната му част се фиксира към стената с елегантни хромирани клипсове. Те се захващат посредством дюбели, способни да носят тежкото закалено стъкло.

Услугата монтаж параван се изпълнява с огромно внимание от нашия екип, особено при инсталиране на подвижното му крило. Втората част на паравана представлява подвижна плъзгаща се врата с горни водачи, които се монтират в специална релса, осигуряваща плавното движение на ролките. Нейното внимателно нивелиране е задължително преди да се пристъпи към фиксирането. От двете страни на релсата се монтират стопери, които задържат крилото малко преди да достигне плочките. Финалният щрих е монтирането на ръкохватките върху плъзгащата се врата.

Ние ви предлагаме много разумни за професионален монтаж на параван за баня цени, като офертата включва едни от най-сложните и отговорни монтажни дейности. Можем да се заемем с цялостното изграждане и ремонтиране на вашата баня, както и да ви предоставим напълно безплатна консултация, относно избора на модел параван, така че да не съжалявате никога за похарчените за него средства.