Монтаж на параван в София от SOS ВиК

Монтаж на параван

Цени
Монтаж на параван От 120лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на параван

Професионалният монтаж на душ параван е основен фактор в изграждането на функционално, модерно и визуално привлекателно пространство в помещението за къпане и хигиена. Богатата ни гама с ремонтни и изграждащи дейности беше допълнена с поставяне на стъклен параван в баня, който смятаме за най-практичната и красива преграда, предназначена за мокрото помещение. 

Параванът е изборът на жилищни бани с ограничена площ, в които е инсталацията на душ кабина е затруднено. Той отделя пространството с душът с плътна преграда, с цел предотвратяване намокрянето на останалата площ. Закаленото стъкло пък е стилно и привлекателно дизайнерско решение, което е и прекрасен декоративен акцент. Съвременните стъклени прегради са достъпни както в прозрачен, така и в матирани варианти. 

Ефективният и траен монтиране на параван за баня е професионална процедура. Тази монтажна дейност е в компетенциите на специалисти с дългогодишен опит и познания в строителните дейности. Съвременното техническо оборудване е задължителен придружаващ фактор. Инсталацията отчита и обхваща основните изисквания на интериорната архитектура, както и характеристиките на конструкцията.

Какви са особеностите на процедурата

Процедурата монтаж душ паравани обособява две части с различна площ в банята. Визуалното им разнообразие е огромно – те могат да бъдат фабрично произведени или проектирани по поръчка, специално в тон с разцветките и мотивите на стенната облицовка. Покупката на готов параван изисква точно оразмеряване и синхронизиране с площта, където ще бъдат монтирани. 

Особено значимото действие при  поставяне на душови паравани е разпробиване на монтажни отвори за инсталация на релсата, по която ще се плъзга стъклената врата. Тази релса се прикрепя към подовата част, с повишено внимание от пробиване на положените под облицовката и замазката тръби - водопроводни и канализационни. Когато в банята има подово отопление, задачата е с повишена трудност. 

Облицовъчните плочи се пробиват бавно, без да се включва ударното действие на машината, чиито вибрации биха могли да счупят керамичната и теракотена текстура.  Металният профил, често изработен от алуминиева сплав, се монтира при определени изисквания към подовата настилка. Дългосрочното инсталиране на паравани изисква напълно изравнена основа, която ще осигури плавно движение на стъкленото крило. Релсата се фиксира към пода с винтове, а обикновено специалистите я подсилват допълнително със силиконов уплътнител.

Стъклената преграда трябва и да гарантира безопасността на ползвателите на банята. Закаленото стъкло с дебелина 8 мм. е най-удачният вариант – то е свръхустойчиво на спукване и счупване при удар. Термично обработеният материал предлага дългосрочна  експлоатация, запазвайки естетическите си и функционални характеристики през цялото време.

Правилното фиксиране на паравани в бани изисква неподвижната му част да се прикрепи към стената с елегантни хромирани клипсове, които се завиват посредством дюбели. Те поддържат достатъчно сигурно и дълготрайно тежкото закалено стъкло. Инсталирането на подвижното крило е следващото значимо действие – крилото е  плъзгаща се врата с горни водачи, монтирани в отвор на специална релса, която осигурява плавното движение на ролките. 

Нивелацията е задължителен етап, преди да се пристъпи към фиксация. Двете страни на релсата са ограничени от стопери, които задържат крилото малко преди да достигне плочките. Завършителният етап е инсталация на ръкохватки върху плъзгащата се врата. 

Фирма SOS ВиК работи на изключително разумни за монтиране на прегради за бани цени, а услугата е комплексна и включва описаните процедури – изключително сложни монтажни дейности. Предлагаме цялостното изграждане и ремонтиране на вашата баня, както и безплатна консултация относно избора на модел преграда.