Монтаж на смесители в София от SOS ВиК

Монтаж на смесител

Цени
Монтаж на смесители От 35лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на смесител

При нас можете да се възползвате и от възможно най-достъпната за монтаж на смесителна батерия цена. Тази дейност е неизменна част от професионалните ни водопроводни услуги, като можете да я заявите самостоятелно, когато старата батерия се повреди, както и да я включите към списъка с дейности, които следва да изпълним при изграждане на водопровода във вашия дом или специфично помещение.

Услугата монтаж на смесител е на изгодна цена и включва монтиране на различни по вид и предназначение смесителни батерии. Ние изпълняваме без проблем:

Монтаж на смесители за баня

Смесителните батерии, използвани в банята могат да бъдат за мивка, за душ, за биде, като при монтаж на смесител за баня, ние вземаме предвид не само неговото предназначение, но и начина на неговото свързване. Като рутинна задача, болшинството хора приемат професионалния монтаж на стенен смесител, но това е понякога по-трудна за изпълнение дейност, особено ако се налага извеждане на изводи за топла и студена вода от водопровода или използване на удължители  за изравняване на смесителя към стената.

При монтаж на стоящ смесител за мивка се извършва първо закрепване на смесителя към умивалника, след което се преминава към свързването му с водопровода. Понякога се налага и смяна на сифона на умивалника, заедно с механизма за отваряне и затваряне на капачката. Преди смяна на сифона е важно да се премахне предпазното фолио, тъй като остатъци от него могат да доведат до течове в периода на използване.

Можем да изпълним бързо и качествено монтаж на смесител за вграждане, като тази дейност следва да се изпълни преди завършване на ремонта и по-конкретно преди полагане на стенната облицовка. С монтаж на смесители за вграждане не може да се наеме неквалифициран водопроводчик, тъй като неправилното уплътняване на връзките може да причини скрити в стената течове, които да останат незабелязани и да нанесат огромни поражения на конструкцията.

Вградените смесителни батерии са предпочитани заради високата естетика при изграждане на интериора в банята и по-лесната им поддръжка. Ако ви е омръзнало да почиствате хромираните покрития от петна, с този вид това няма да ви се налага. Монтаж на вграден смесител може да се извърши при водоснабдяване на кухненски мивки и умивалници в банята, както и при инсталиране на душа в банята.

Монтиране на душ-смесител

Професионалният монтаж на смесител за душ се отличава от любителския, дори по използваните за целта инструменти. За свързването на отделните компоненти следва да се използват инструменти с омекотено покритие, за да не се нараняват деликатните хромирани покрития. При монтиране на стенен душ-смесител, към водопроводните изводи се монтират щуцери, които се завиват на резба, като се използват и съответните уплътнители – течен тефлон, тефлонова лента или кълчища. Щуцерите се нивелират и напасват към размерите на батерията, като се поставят и гарнитурите и декоративните капачки.

Монтаж на смесители за кухня

Извършваме професионален монтаж на кухненски смесител, като това може да бъде както вградена, така и стояща или стенна батерия. Смесителите за кухненски мивки биват с една или две ръкохватки – съответно за топла и студена вода. Разликата при кухненските батерии е в дължината и формата на чучура, тъй като често се използват при мивки с две корита. При монтаж на смесител за кухня, същият бива разположен централно така, че да покрива равномерно и двете корита на мивката и да улеснява измиването на домакинските съдове.

Когато се извършва монтаж на смесител за мивка от стоящ тип, смесителната батерия се монтира в отвора на мивката и се свързва към водопровода посредством гъвкави връзки. Меките връзки са с размер 3/8 или ½  и дължина около 50 см, като са включени към изводите със спирателен кран - най-често ъглов. При монтиране на стоящ смесител за мивка се използват глух ключ № 6 или 8 за притягане на обратната скоба.

Защо да наемете професионалист за тази задача?

Наемането на професионалист за монтаж на смесителна батерия е най-удачната опция. Макар тази задача да изглежда на пръв поглед елементарна, с нея не би могъл да се справи всеки по-сръчен домашен майстор. Доколкото е възможно отстраняването на дребни проблеми, като смяна на гумените уплътнения на крановете, то за монтирането на скъп смесител са нужни познания, опит и професионални инструменти.

Можете да ни потърсите за монтиране на всички видове смесителни батерии, в това число и за монтаж на смесител за биде. Имате пълната гаранция, че процедурата ще бъде изпълнена в най-кратки срокове, както и уверението, че няма да срещнете каквито и да е проблеми с батерията в периода на експлоатация. Можете да ни се доверите и за цялостното изграждане на водопроводната система в дома ви или търговския ви обект.