Монтаж на тоалетни чинии в София от SOS ВиК

монтаж на тоалетни чинии

Цени
Монтаж на тоалетни чинии От 55лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на тоалетна чиния

При изграждане или основен ремонт на баня, обезателно се стига и до операцията по монтаж на тоалетни чинии. Едни решават да ангажират със задачата свои познати, а други наемат професионални изпълнители. Няма гаранция, че и в двете ситуации няма да възникнат различни проблеми непосредствено след монтиране на тоалетната, но при използването на професионална фирма, грубите грешки са в пъти по-малко.

Защо правилното монтиране на тоалетната е толкова важно?

Правилното изграждане на санитарния тоалетен възел е от огромно значение, както за използването на самата тоалетна, така и за общото функциониране на помещението, което в повечето жилища се явява банята. Има специфични моменти както при поставяне на вградена или подово укрепена тоалетна, така и при монтаж на стенна тоалетна чиния – така наречената висяща.

Някои от най-грубите грешки, които могат да бъдат допуснати започват още с избора на тоалетна и тоалетно казанче. Понякога размерът на чинията не е съобразен с пространството в банята, а в други случаи се избира некачествен модел, който бързо се пука или запушва. Във втория случай проблемът се дължи на желанието за икономии. Ако искате монтаж на тоалетна чиния на изгодни цени, то заложете на специалистите, които ще ви насочат към подходящия за нуждите ви модел.

Сред грубите грешки, допускани при безплатен монтаж на тоалетна чиния или на цена, която можем да определим като символична, е неправилното свързване на отвора на тоалетната към отходния канал. Свързването се осъществява с мека връзка, като за целта е важно при избора на фитинги, диаметърът на отвора и този на канализационната тръба да бъдат правилно изчислени. Свръзката обезателно следва да се уплътни с хидроизолация или смола.

При монтаж на тоалетна чиния с долно оттичане, същата следва да се укрепи към пода. Укрепването става по два начина – с дюбели или чрез циментиране. По-удачният вариант е свързването с дюбели, тъй като при него и монтажът и демонтажът след време са максимално улеснени. Ние се съобразяваме с предпочитанията на клиента, като винаги препоръчваме най-подходящия начин на монтиране спрямо конкретната ситуация.

Важни дейности, с които трудно ще се справи не-специалист са:

Монтаж на тоалетна с хоризонтално оттичане

При монтаж на стояща тоалетна чиния с хоризонтално оттичане, ние се съобразяваме с разстоянието между тоалетна и канализационен отвор при избора на маншона за свързване. При по-голямо разстояние използваме гофриран маншон, а при минимална дистанция – стандартен маншон с фиксирана дължина.

Когато се касае за монтаж на висяща тоалетна чиния, точното определяне на позицията е задължително преди пробиването на монтажните отвори в стената. Укрепването става чрез винтове, които обикновено са част от фабричния комплект. Канализационният отвор при тоалетните с хоризонтално оттичане се намира зад самото съоръжение. Правилната нивелация е от ключово значение за работата на тоалетната.

Монтиране на тоалетна със задно оттичане

Монтаж на тоалетна чиния със задно оттичане се налага, когато изводът към канализационния отвор (щранг) да се намира в стената, като мястото на окачване няма съществено значение. Възможно е да се извърши подово укрепване на чинията със задно оттичане, както и да се извърши монтаж на окачена тоалетна чиния. Методите на укрепване са ясни – чрез дюбели или циментиране при стоящите модели и чрез винтове при стенния монтаж, като за допълнителна стабилност се препоръчва и използване на високоякостно лепило.

Монтаж на тоалетното казанче

Освен правилното свързване на отвора на тоалетната към канализационната тръба, особено важен момент е и свързването на тоалетното казанче. Изборът му, когато двата компонента (тоалетна чиния и казанче) се купуват отделно, е добре да бъде направен от специалист, тъй като има вероятност да се получи несъответствие при разстоянието между тоалетната и стената. Вместимостта на казанчето, както и дозирането на водата се решават индивидуално – има икономични и стандартни решения.

Монтирането на казанчето се изпълнява след като се направи монтаж на тоалетна чиния. За целта казанчето се нивелира върху стената с нивелир и се маркират монтажните отвори. Маркираните места се разпробиват и казанчето се фиксира към стената със здрава укрепваща връзка – най-често винтове. Последната стъпка от операцията е свързване на казанчето с тоалетната и с водоснабдителната мрежа.

Екипът ни се справя успешно и с монтаж на вградена тоалетна чиния. У нас конзолните тоалетни са все още рядкост, което е жалко, тъй като предимствата им при поддържане на висока хигиена са безспорни. Различното при конзолните тоалетни чинии е, че са стенно (висящо монтирани), а промивното казанче е вградено (скрито) в стената.

Тези модели са особено подходящи за много малки помещения, тъй като осигуряват достатъчно свободно пространство.  При конзолните тоалетни единствено видим на стената е декоративният панел с един или два пускови бутона (в зависимост от модела) за дозиране на количеството вода за промиване – нормален или икономичен режим.