Монтаж на тоалетни чинии в София от SOS ВиК

монтаж на тоалетни чинии

Цени
Монтаж на тоалетни чинии От 55лв
Свържете се с нас за оферта за монтаж на тоалетна чиния

В повечето случаи, санитарният възел е част от банята. Затова ремонтът и изграждането на баня често са неделимо свързани с процесът монтаж тоалетна чиния. Такава монтажна интервенция е професионална задача, защото самостоятелните опити често предизвикват проблеми с експлоатацията на тоалетната. За да се избегнат неудобства, за процедурата се препоръчва наемане на професионална фирма за водопроводни и канализационни процедури, която напълно изключва допускане на сериозни грешки.

Защо правилното монтиране толкова важно

Когато тоалетната е част от банята, неправилното изграждане на санитарният възел може да смути функционирането на основни съоръжения в банята. Наемането на специализиран екип е особено препоръчително за такова интериорно позициониране на помещенията. Професионалистите са наясно с всички етапи на процедурата, както и с отделните особености, характерни за различните конструкции на тоалетният компонент. Монтаж на вграден санитарен компонент се отличава с допълнителни стъпки, също както и монтирането на стенна (висяща) конструкция. 

Правилният подход започва преди същинската инсталация, още с изборът на този компонент и на тоалетно казанче. Диаметърът и цялостният размер на чинията задължително трябва да е адаптиран към интериорните особености на банята. 

Качеството на материалите и на изработката също са особености от огромно значение – нискокачественият порцелан или керамика има склонност към лесно счупване и надраскване, които причиняват висока концентрация на бактериологични замърсители. Спестяването от монтаж на тоалетна чиния е риск, който е възможно да причини невъзможност за използване и необходимост от подмяна, само месеци по-късно. Екипът ни извършва монтаж на чиния за тоалет с цена, по-ниска спрямо пазарните стойности. 

Грешките при процедурата са няколко. Една от тях е погрешното свързване на тоалетният отвор с отходният канал. Процесът трябва да се осъществи с поставяне на мека връзка, като изходът на чинията и този на канализационната тръба да са адаптирани като диаметър. Фитингите се подсилват допълнително с хидроизолация или смола.

Особености при компоненти с различен начин на оттичане

Тоалетните чинии се отличават и според начинът на изхвърляне на замърсената вода. Разликите се проявяват и по време на инсталацията им. При инсталиране на компонент за тоалет с долно оттичане се изисква здравото й свързване с подовата облицовка. Укрепителните процедури се извършват с дюбели или с циментов разтвор. 

Прикрепването с дюбели е по-препоръчваният вариант, защото евентуалният демонтаж в бъдеще е максимално улеснен. Все пак, специалистите ни се съобразяват с особеностите на интериора на банята, подовата настилка и видът на изградената водопроводна система. 

Когато е необходим монтиране на тоалетен компонент с хоризонтално оттичане, специалистите ни изчисляват предварително площта между тоалетната и канализацията, за правилно подбиране на свързващ елемент. По-големите отстояния изискват  гофрирани маншони, а по-малките – стандартен маншон с фиксирана дължина. При този тип, канализационният отвор е разположен зад чинията, и правилната нивелация е от ключово значение за работата на тоалетната.

В този случай се извършва стенен монтиране на висяща чиния за тоалетна изисква абсолютно точно изчисляване на позицията й, за определяне позициите на монтажните изходи. Както и за останалите варианти, укрепването е задължителен етап, а извършването му става чрез винтове, присъстващи във фабричният комплект.

Тоалетна със задно оттичане 

Монтиране на чиния за тоалет със задно оттичане се предприема в случаите, когато отворът към канализацията (щранг) е разположен в стената. Точната позиция на чинията (или окачването) не са от определящо значение. Процедурата протича по стандартен начин, с допълнително укрепване. 

Укрепващите детайли са познатите няколко типа: дюбели, циментов разтвор при стоящите модели и винтове при стенна инсталация. Като допълнителен елемент понякога се използва специална високоякостна залепваща смес, която осигурява плътна свръзка с подовата облицовка.

Тоалетно казанче

Тоалетният възел изисква правилна свръзка не само с канализационната тръба, но и професионално поставяне на тоалетно казанче. В случаите при отделно закупени чиния и казанче, конструкциите им трябва да бъдат подбрани от специалист, за да се избегне несъответствие в разстоянието между тоалетната и стената. Капацитетът на казанчето и дозировката за вода се разрешават индивидуално – съществуват икономични и стандартни решения.

Тоалетното казанче се инсталира винаги след чинията, като за целта казанчето се нивелира върху стената с нивелир, като там се маркират монтажни отвори. Маркировките се разпробиват, след което казанчето се прикрепва чрез здрава връзка – най-често винтове. Финалният етап на операцията е свързване на казанче с тоалетната и с ВиК мрежата.

Фирмата ни предлага отлична инсталация на вграден компонент, както и инсталация на чиния моноблок. Конзолните компоненти за момента са рядкост, което е недостатък, защото предимствата им в поддържане на хигиена са безспорни. Те се отличават с начинът си на вграждане – чинията е висящо монтирана, а казанчето е вградено в стенната облицовка

Тези модели  се препоръчват за много малки помещения, където осигуряват много свободно пространство. Конзолните тоалетна е напълно скрита – само декоративният панел с бутони за дозиране на количеството вода за промиване, е видим от външната част на стената.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ