Окачени тавани в София от SOS ВиК

окачен таван

Цени
Окачени тавани От 80лв на кв.м.
Свържете се с нас за оферта за изграждане на окачен таван

Срещайки се ежедневно с клиенти, желаещи да им препоръчаме най-добрите при изграждане на окачени тавани майстори, ние установихме, че единствената препоръка, която можем да дадем с чиста съвест е насочването към експертите от нашия екип. Така се зароди идеята да добавим още една професионална дейност към огромния ни списък с услуги – изграждане на окачени тавани за всички жилищни и бизнес помещения.

Окачените тавани са новост в интериора, с която се решават най-сложните проблеми в помещенията. Така например, с окачени тавани за баня се елиминира вероятността от поява на мухъл, която е особено висока в помещенията с висок процент влажност и директно намокряне. За това важно санитарно помещение изграждаме стабилни и красиви окачени тавани от гипсокартон.

Предимства

Причина за нестихващата популярност на окачените тавани е тяхното универсално приложение. Те са подходящи за всички жилищни помещения, включително преходните – антрета и коридори, както и за търговски обекти, хотелски комплекси, ресторанти, увеселителни заведения, офиси и административни сгради.

Плюсовете на декоративните тавани са наистина много. С тях се осигуряват няколко особено важни ефекта – звуко и топлоизолация, пожароустойчивост и естетика. Тези фактори са основната причина все повече собственици на жилища да искат окачени тавани за спални. Особено в помещения с високи тавани или с дървен гредоред, те са най-удачното решение и като финансова стойност и като бързина и лекота на изпълнението.

За хората, които искат ремонтът да приключи час по-скоро, окаченият таван се оказва единствената алтернатива на всички познати до момента строителни решения. Върху готовата повърхност могат веднага да се полагат всички видове мазилки и шпакловки, както и да се лепят тапети и боядисва с латекс. На практика, тази услуга може да се изпълни от нашия екип в рамките на един ден, когато става въпрос за единично жилищно помещение.

Приложение

Както вече уточнихме окачените декоративни тавани са универсално решение за всяко жилищно помещение. Те имат чудесното свойство да прикриват неравности и други дефекти в горната хоризонтална част на помещенията, като едновременно създават уют, допринасят за енергийната ефективност на жилището и намаляват драстично шума, генериран в намиращите се на горния етаж помещения.

В работа си изпълняваме ежедневно заявки за:

Окачени тавани в хол

Холът е помещението, в което естетиката, уютът и топлината са като че ли най-важни, но когато таванът е в лошо състояние, те не могат да се постигнат напълно. Независимо колко добре изглеждат подовете и стените, колко изящни и модерни са мебелите, вашите гости, а и вие самите винаги ще виждате зле изглеждащия таван. Холовият окачен таван може да бъде перфектно комбиниран с интериора, като същевременно се избегнат всички нежелани мокри процеси с незначително натоварване на конструкцията.

Окачени тавани в спалня

Както собствениците на апартаменти, така и щастливите притежатели на еднофамилни къщи искат да се възползват от красивите ни, качествени и супер изгодни окачени тавани за спалня. С тях най-бързо и на съвсем достъпна цена може да се постигне желаната атмосфера, предразполагаща към пълноценна почивка и здрав сън. След като изградим декоративния ви таван, нито съседите, нито външната температура, нито влагата ще ви притесняват.

Окачени тавани за кухнята

Кухнята е специфично помещение, в което влагата е основен проблем. Изпаренията и мазните наслоявания, отлагани по стените и таваните налагат адекватни превантивни решения. Отново като най-достъпни и бързо изпълними са изработените с висок професионализъм от нас окачени тавани в кухня. За оптимална хигиена, върху гипсокартонените плоскости могат да се положат подходящите влагоустойчиви бои и мазилки, подлежащи на лесно почистване.

Окачени тавани за детска стая

Услугата окачени тавани детски стаи се заявява от болшинството родители още преди появата на новия член на семейството. Процедурата е съществена част от подготовката на спалнята на малкото човече, като с това техническо и интериорно решение се елиминират проблемите със шума, термоизолацията (особено нужна за последни етажи и тавански помещения) и разбира се – влагата. Влагата, особено когато детската се намира в приземни помещения, може да бъде проблем, който по друг начин трудно ще можете да решите.

За дневната

Много често се налага да изграждаме окачени тавани за дневна или трапезария. Тази услуга е най-търсена при реновирането на стари сгради и най-вече за помещенията с тавани от дървен гредоред. Гипсокартоненият таван е единственото решение при ремонт на каратаван, като допълнителен бонус е скоростта на изпълнението и ниската му цена, в сравнение с по-крупните строителни дейности. Благодарение на минималното тегло на конструкцията, тази процедура е идеална за по-стари тухлени или панелни жилища.

За преходните помещения

Едва ли ще ви изненадаме, като споделим, че услугата окачени тавани коридор е сред най-търсените от столичани. Таваните в коридорите на панелните апартаменти са значително по-високи от тези в останалите помещения, което създава проблеми с акустиката и представлява истинско предизвикателство при отоплението на дома.

По същата причина и другата сходна услуга – окачени тавани антре се радва на сериозен интерес от страна на многобройните ни клиенти. Предверията са помещения с особено значение. Те са визитната картичка на всяко жилище и първото и последно помещение, което виждат външните посетители. В такъв случай не е странно, че клиентите ни искат предверията им да излъчват стил, топлина и уют.