Защо да отпушим тоалетната с професионална машина под налягане

Отпушване на тоалетна Неотложната процедура по отпушване на тоалетна е с изключително неприятни битови последици при забавянето й във времето. Задръстването на тоалетен канал може да е причинено от органични отпадъци – този случай се среща по-често, когато се наблюдава проблем с проходимостта на тръбите, или да е резултат от обемни твърди предмети, попаднали в канализацията и заклещени под определен ъгъл. Инцидентът обикновено се случва в конкретна точка – улеят с S форма. 

Понякога предмети попадат и в по-вътрешните зони от канализационните тръби, което понякога рискува целостта на тръбата и изисква подмяна на участъци (фитинги) от нея. Никога не бива да забравяме, че при амортизирани тръби, меките субстанции и дори тоалетната хартия в по-големи количества могат да създадат подобен проблем. 

Резултатът е ограничаване проходимостта на каналът и затруднено оттичане на отпадните води, което причинява връщане на част от отпадното съдържание и невъзможност за пускане на нова водна струя. След два-три неуспешни опита, чинията се превръща във временно неизползваемо съоръжение, а хигиената в санитарният възел е силно застрашена, поради създаването на силно бактериална среда в лишената от промиване тоалетна чиния. 

Процедура за специалисти 

Отпушването е професионална задача, дори и в случаите, когато подръчните инструменти се оказват достатъчно мощно решение за възстановяване функцията на каналът. Причината е в различната конструкция на тоалетните съоръжения, която е от значение при отстраняване на проблеми от този род. При някои от тях се налага дори и демонтаж на тоалетният възел, особено в ситуации, когато не е извършена предварителна видеодиагностика. 

ПОИСКАЙ ОФЕРТАЗАЯВКА ЗА ОГЛЕД

Затова професионалистите предпочитат да използват машини, които възстановяват функциите на канализацията дори след еднократна обработка. Отпушващата техника е уред, който разчита на силата на водната струя и конкретно – на създаването на мощно водно налягане, за да разтвори, отстрани и изтласка наслоявания или твърди предмети. 

Той е проектиран с конструкция, подобна на водната помпа и впръсква вода под високо налягане в съответният канал. За тоалетната чиния се предвижда устройство с удължен маншет, което достига до извивката, отвеждаща към вертикалният щранг и разтапя наслоени органични отпадъци, котлен камък и мазнини върху стените. 

Устройствата, отпушващи задръстени тоалетни чрез накрайник, се използват масово и от професионалните водопроводчици. Това са машини с дълги и често спираловидни телове, които разбиват на малки частици елементите, заседнали в улеите на канализацията. Класическите механични куки, които закачат предметите в каналите, също са сред оборудването на професионалните фирми, които често си служат единствено с тях за обработка на запушен тоалетен канал. 

Диагностика и промиване 

Прочистването на канал от твърди агенти или наслоени субстанции е само етап от професионалната процедура по поддръжка на канализация. Съвременната апаратура за видеодиагностика с цветно изображение осигурява необходимият първоначален преглед на каналите и тръбите, който насочва специалистите в точно определена точка. Използването на видеодиагностика е практика и за някои видове тоалетни чинии, тъй като съхранява конструкцията им. 

Прочистването след отстраняване на бариерата в каналът е много важно за поддържане материалът на тръбите и предпазване от бъдещи проблеми. Добре е препаратите да се впръскват до сърцевината на тръбната конструкция, а не само до S улеят.

 

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ