Полагане на плочки в София от SOS ВиК

Полагане на плочки

Цени
Полагане на плочки От 20лв на кв.м.
Свържете се с нас за оферта за полагане на плочки

Предлагайки разнообразие от ремонтни услуги, не можем да не ви зарадваме и с професионално полагане на плочки на възможно най-ниска цена. Така, след като изградим водопроводната ви система, положим подовата замазка и поставим гипсокартон, ще можем да преминем към изпълнение на следващата стъпка от ремонта, а на вас няма да се налага да търсите други майстори за лепене на плочки.

Плочките са най-предпочитано подово и стенно покритие най-вече в мокрите помещения, тъй като са единственият устойчив на влага материал, пригоден за десетки години безпроблемен живот. Те имат няколко безспорни предимства – положени правилно защитават стените и подовата основа от влагата, допринасят за поддържане на безупречна хигиена и имат висока естетическа стойност.

Как изпълняваме тази задача?

Като една от водещите фирми за лепене на плочки в столицата, ние подхождаме към тази задача с огромна отговорност, следвайки стриктно технологичните указания. Към лепенето на керамични плочки, нито един член от екипа ни няма да подходи небрежно. Към тази дейност се пристъпва едва след като е изпълнена подготовката на основата – комплексна дейност, включваща полагане на замазка, хидроизолация (задължителна в баните) и грундиране.

Към полагане на плочки в баня можем да пристъпим непосредствено след поставяне на гипсокартонени плоскости върху стените и таваните, когато това е необходимо за целите на хидроизолацията на помещението. След това обработваме стените със слой влагозащита, последван от нанасянето на грунд.

По правило към лепене на плочки на под се преминава едва след като са завършени стените. Подовата настилка се полага и след като е монтирано санитарното оборудване  - тръби, душ кабини, тоалетни чинии, бидета и др. Полагането на стенната облицовка предшества монтирането на мивките, бойлера и другите санитарни принадлежности – закачалки за кърпи, сапунерки и т.н.

При полагане на плочки върху стена, същите трябва да се нивелират добре и в процес на самото лепене, тъй като дори минималното отклонение в началото ще доведе до видим наклон накрая. За нанасянето на залепващата смес, екипът ни използва назъбена маламашка, осигуряваща равномерно нанасяне на разтвора по цялата повърхност на плочите. Равномерното нанасяне на лепилото е важно, тъй като в противен случай между подовите плочи и основата остават кухини, водещи до спукване при натиск и повреждане на цялата облицовка.

Важни изисквания има и при изпълнение на стенната облицовка. Така например, при полагане на плочки за баня е важно да се използва гъвкаво лепило, което да не допуска свличането на плочките при нареждане, така че да не се налага поставянето на летва отдолу по време на работа. Дългото отворено време на лепилата е от огромно значение за лекотата на работа, тъй като позволява да се правят корекции, като същевременно се пести материал.

Качествените лепила се втвърдяват за около 24 часа в зависимост от условията на околната среда – температура и влажност. Лепилото трябва да е напълно втвърдено преди да се пристъпи към фугиране. Преди да се залепи най-долният ред стенна облицовка, трябва да се залепят плочките на пода. Така те ще бъдат застъпени от стенните плочки и стичащата се по стените вода няма да прониква директно във фугите, а ще се плъзга по повърхността.

При полагане на подови плочки се работи в посока от вътрешността към изхода, като е важно да се изключат всички ситуации, налагащи стъпване върху плочките преди изсъхване на свързващия разтвор. Това ще доведе то тяхното разместване и изкривяване и ще наложи повторно изпълнение на процедурата, което е много трудоемко и оскъпява излишно услугата, особено при счупване на плочките в процес на отлепяне.

С какво можете да ни съдействате?

Като доказани професионалисти, с дейността по лепене на плочки в баня или друго помещение, ние можем да се справим перфектно с малко помощ от ваша страна. За разлика от някои от другите ни услуги, при тази основният материал – плочките се осигуряват от вас. Ние можем да ви консултираме относно количеството облицовка, което да закупите спрямо квадратурата на помещението, както и да ви насочим към вида на лепилата.

Предвид спецификата на работа при лепене на плочки, е важно също да ни осигурите достъп до вода и електричество, необходимо за работата на нашата професионална техника. Такава използваме както за приготвяне на залепящите смеси, така и за изрязване на плочките, когато е нужно тяхното разкрояване. Когато се налага изкъртване на старата облицовка, преди полагането на нова, е наложително да премахнете всички санитарни аксесоари от стените – закачалки, огледала, шкафчета и др.

Защо да поверите лепенето на плочките на нас?

Като фирма с дългогодишен опит в полагането на стенна и подова керамична облицовка, ние предоставяме качество, отговарящо на най-високите съвременни стандарти. В същото време предлагаме възможно най-достъпната за лепене на плочки цена, придружена от висок професионализъм при изпълнение на задачата и бързина на работа, която знаем, че е изключително важна за вас.

Освен от супер изгодната цена за полагане на плочки, вие можете да се възползвате от услугите на фирма, способна да се заеме с всяка стъпка от вашия ремонт. Ние ще изградим вашата водопроводна система, ще положим гипсокартон там, където е необходимо, ще подготвим основата с полагане на подова замазка, а след поставяне на плочките, можем да пристъпим и към тяхното фугиране.