Полагане на плочки в София от SOS ВиК

Полагане на плочки

Цени
Полагане на плочки От 20лв на кв.м.
Свържете се с нас за оферта за полагане на плочки

Лепене на плочки е сред най-важните от огромното разнообразие изграждащи, ремонтни и монтажни дейности на фирма SOS ВиК. Услугата е налична на изключително изгодни конкурентни стойности, спрямо стандартните за лепене на плочки цени в София. 

Фирмата ни я предлага като самостоятелна процедура, както и като следремонтен или изграждащ довършителен етап. По-разумен е изборът на един екип специалисти за изграждане на водопровод и монтаж на плочка, тъй като те са наясно с особености на конструкцията, които биха повлияли залепването.

Плочката – фаянс, теракот или гранитогрес, е най-често избираната облицовка за стени и под. Особено предпочитана е в мокрите помещения като банята, заради изключителната устойчивост на влага, която трудно е конкурирана от друг материал. Изборът за поставяне на плочи вместо камък се отличава с безспорен ефект – отблъскване на влага и пръски вода, многослойна структура, която осигурява отлична хигиена, и красива визия.

Как изпълняваме тази задача

Екипът ни има дългогодишна рутина в полагане на плочки към всеки тип настилка. Технологичните особености и съставът на плочката са основният ни ориентир за работа. Така, професионалното залепване на теракот започва след  прецизна обработка на основата. Тя се състои от няколко етапа от различни укрепващи процедури -  замазка, хидроизолация (за баня) и поставяне на грунд. Последователността се изпълнява при стенни покрития, но и при инсталация на теракот на под. 

Банята се откроява със собствени изисквания към монтиране на облицовка. Прикрепване на плоча в баня е процес, преди който са залепени гипсокартонените плочи за стени и тавани, които са първият изолационен материал срещу влага. Над тях се нанася слой влагозащита, който е запечатан с първият пласт грунд.

Професионалното залепване на подова плоча е процес, извършен само при облицовани стени и позиционирано санитарно оборудване. Санитарни компоненти са тръбите, душ кабината, тоалетна чиния, биде, бойлер и всички подобни елементи. Те се монтират преди поставянето на подовото и след стенното покритие. 

Правилната фиксация на плочи на под е завършителен етап от облицоването – факт, който ще помогне избягването на неприятни грешки, водещи до неудобство в банята. Екипът ни я извършва на много достъпни за монтиране на облицовъчни плочи цени.

Подовото облицоване се характеризира с още важни особености: реденето там е в посока от вътрешността към изхода. Предпазването от стъпване върху настилката е важно – преди това свързващата смес трябва да се втвърди напълно изсъхване. Тежестта на човешкото тяло ще причини разместване и изкривяване, които налагат повторение на целият процес.

Процесът монтиране на облицовъчна плоча на стена също се отличава с последователност. Плочката задължително се нивелира отлично по време на залепване. Отклоненията в началният етап на поставяне провокират и видими изкривявания и наклони накрая. 

Залепващият разтвор се фиксира с назъбена маламашка, която го разпространява най-равномерно върху площта на плочките. Еднаквата плътност на слоят лепило е изискване, защото неравномерната му дебелина предизвиква кухини между плочката и стената, които предизвикват разлепяне и дори спукване при натиск. 

Консистенцията на лепилото също е от голямо значение за крайният резултат. Банята отново е с определени изисквания към формулата му. Правилното полагане на облицовка плоча в баня е възможно единствено с еластична залепваща смес, която предотвратява приплъзването на плочата при редене, за да не се налага координация с летва отдолу. Бавносъхнещите смеси са предпочитани при облицоване с фаянс и теракот, както и с гранитогрес, защото допускат корекции по време работа и спестяват ресурсен материал. 

Висококачественото лепило има период на втвърдяване около 24 часа, изменяща се според околната среда – температура и влажност. Фугирането е процес, който не бива да започва преди пълното му изсъхване. Процедурата, която извършваме на едни от най-изгодните за поставяне на плочеста облицовка в баня цени, има изключително важна особеност, която не бива да се пренебрегва. 

Последната редица на стенната облицовка се оставя празен, и се запълва след подовите плочи. Когато те са покрити от плочите на стената, водните струи оттам не навлизат във фугираната смес – наклонът ги кара да се плъзгат по повърхността. Процедурата е достъпна на ниски и достъпни за фиксация на плоча в баня цени. 

Капризите на различните материали 

Фирмата ни е специализирана в залепване на фаянс и всякакъв друг материал. Тънкостите в процедурата са свързани с консистенцията и дебелината на лепилото, фиксиращо елементите. Те се различават при монтаж на фаянсови плочки и облицовка с друг състав. Друг важен фактор е начинът на подготовка на основата. Различията определят и вариациите в стандартните за полагане на плоча цени. 

При прикрепване на плочка върху мозайка например, новата облицовка е  материал, различен от керамика. Поставянето му се извършва единствено върху ненапукана, добре почистена и ошлайфана основа, върху която се полага грунд с силен свързващ елемент. Процесът нататък е стандартен. 

Монтаж на плочки върху стари плочки спестява време и средства от изкъртване и извозване на строителен материал. Специалистите ни разполагат с достатъчно мощни лепила, които да фиксират новата облицовка към старата, дори и при силно непорьозен материал отдолу. Всички особености са рутина за екипът ни, който ще ви предостави отлично качество и дълготрайно покритие на много изгодна цена за залепване на плочка. 

Как да ни съдействате 

Процедурата, която ще ви изненада с ниски цени за лепене на плоча, извършваме бързо и ефективно, но незначителна малко помощ от ваша страна е необходима преди започване на процедурата. Вие подбирате и закупувате облицовъчният материал и лепилата, които можете да подберете след експертна консултация с нашите специалисти.  

Наличието на постоянно течаща вода и електрически ток е друго условие за работата, изисквано от спецификата на техническото оборудване. Без него не можем да пристъпим към подготовка на залепяща смес, оразмеряване или изкъртване на облицовка. Отстраняването на санитарни аксесоари от стените – закачалки, огледала, шкафчета и др., също е ваше задължение.

Защо да ни се доверите

Рутината и познанията ни гарантират качество в синхрон с най-актуалните  стандарти. То е придружено от една от най-достъпните за монтиране на плочка цена на квадрат, професионализъм и експедитивност, които ни отличават сред останалите фирми.

 Поръчайте процедурата като самостоятелен или довършителен етап, за да се сдобиете с обновена елегантна баня, кухня или фасадна стена! Ние сме компетентни в изграждане на водопровод, поставяне на гипсокартон, подова замазка и фугиране

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ