Уменията на професионалните водопроводчици

водопроводчици Професията водопроводчик  изисква специализирано професионално образование. Тя е строго профилирана, а придобиването на уменията е нелек процес, тъй като те не се отдават на всеки. Освен теорията и практическите умения са необходими вродена сръчност и нюх, за да се практикува успешно тази професия, пренебрегвана и обезценявана от мнозина. Всъщност, без способни водопроводчици, водопреносната мрежа и канализацията не биха оцелели в продължение на повече от 100 години за страната ни.

Профилът на добрия водопроводчик

Водопроводчиците трябва да разполагат с удостоверение за премината успешно професионална квалификация. Обучението започва с теоретични закони от физиката и устройството на водопроводната система, които са необходими базови познания. Постепенно се включва и усвояването на практическите тънкости на този занаят.

Всеки курс за водопроводчици е структуриран различно. Трудовата квалификация може да обхваща вътрешно и външно водоснабдяване и канализация, както и умения в двете области. Предвид че те се различават значително, се обяснява колко трудно е придобиването на професионален клас в областта.

Ремонт на водопроводни детайли, отпушване, отводняване и монтаж

Специалистът в тази сфера се справя с няколко типа поправки и дейности по водопровод, намиращи се в различни категории според степента си на сложност. Основната практика включва диагностика на течове, отводняване, отпушване на канали и подмяна на тръби, кранчета, резервоари, смесителни батерии, казанчета, мивки, душ системи, миялни машини и много други водопроводни детайли.

ПОИСКАЙ ОФЕРТАЗАЯВКА ЗА ОГЛЕД

Поставянето на климатик, вентилатор, някои видове отоплителни уреди също няма да се осъществят без намесата на водопроводчик. Обикновено, всички тези процедури са придружени от разрушаване на стенна, подова настилки и дограма, при необходимост.

Строеж и поддръжка при експлоатиране

Инсталацията и поддръжката на нови водопроводни и канализационни системи е следващото ниво на компетентност, което се различава от предните ремонти с необходимостта от планиране и повече познания. Такава процедура е многостепенна, като се изпълнява чрез полагане, монтиране и регулиране на тръбите, с последващо изпитване и поддръжка. Тя е изключително сложна, тъй като строежът й е от огромно значение за хигиенните условия в една сграда.

Неподдържаната водопроводна система води не само до неудобство, но и до  деформации в самата фасада на сградата, които застрашават целостта й. Това най-често се случва при скрити течове, когато стените се подуват, боята се олющва и се появяват петна, които са признак за този проблем. Специалистите разпознава произходът на течове в кратък срок, въпреки че през последните години са доста улеснени от модерните апарати за видеодиагностика.

Изграждането на канализация е дори по-важно за битовите условия във всяка сграда. Също както водопроводната система, новите системи се свързват към градската мрежа, а градежът спазва определени регулационни норми, с които водопроводчиците адаптират елементите й. Качествената поддръжка на тези две системи е също толкова, като строежът им. Умението за разпознаване на повреди и адекватната реакция при аварии са основни качества на специалистът.

Нашите кадри

SOS ВиК им възможността да ви е полезен с висококачествени услуги, до голяма степен и заради изборът на първокласни специалисти. Освен че притежават признати професионални сертификати, те са допълнително обучени според най-ефективните ни практики.

Нова ВиК или канализационна инсталация, смяна на тръби, кранове, водомер, щрангове, монтаж на пълен комплект оборудване за баня и отпушване на всякакъв тип задръствания ще бъдат извършени с качество и усет. Към тях включваме и наложителното къртене и извозване на плочки, тухла и гипсокартон, както и облицоване с плочи. Цените ни са повече от  привлекателни.

 

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ