Смяна на водомер в София от SOS ВиК

смяна на водомери

Цени
Смяна на водомер От 15лв/брой
Поискай оферта за смяна на водомери

Наред с пълната гама професионални ВиК услуги, ние предлагаме и смяна на водомери в София. За изпълнението на тази дейност са нужни не само професионални познания и техническо оборудване, но и законова акредитация. Тъй като водомерът е прецизен измервателен уред, който не бива да подлежи на манипулации, ние сме една от лицензираните фирми за смяна на водомери, към която можете да се обърнете за съдействие, в случай че не желаете процедурата да се извърши от Софийска вода АД.

Защо тази услуга е важна за вас?

Както вече уточнихме, водомерът е измервателен уред, отчитащ точното количество на преминалата през него вода. В зависимост от неговото предназначение, уредът може да отчита дебит на топла или студена вода. Поради вероятността от дефектиране на измервателя в периода на експлоатация, според българското законодателство, водомерите следва да преминават лабораторни тестове за пригодност на всеки 5 години или да бъдат заменени с нови. В противен случай отчитането на консумираната вода преминава на базово изчисление, което е нерентабилно за повечето потребители.

Като доказани специалисти, познаващи слабите точки на съвременните водомери, ние препоръчваме на своите клиенти да си спестят скъпите лабораторни тестове и да извършат смяна на водомер на изгодна цена, каквато нашата фирма предлага за тази услуга. По този начин си спестявате двойните разходи по лабораторно изследване и последваща подмяна на уреда – такава неизбежно ще бъде необходима по-скоро, отколкото предполагате.

Услугата е изключително важна за всички обекти, в които има изградена водопроводна система – частни домове, търговски обекти, обществени сгради, болници, детски градини, училища и др. При отказ от подмяна на стар водомер, освен вероятни по-високи сметки, е възможно и налагането на административни и финансови санкции. Това е особено валидно за търговските обекти, но еднакво важно и за собствениците и наемателите на жилища.

Какво ви предлагаме чрез тази услуга?

Всяка наша професионална услуга е така разработена, че да отговори на нуждите и възможностите на всичките ни клиенти. Ние извършваме смяна на водомери на цени, достъпни както за фирмите и държавните институции, така и за редовите домакинства в столицата. Освен изгодните ни тарифи, със сигурност ще ви впечатлят и навременната реакция след заявяване на услугата, както и високият професионализъм при изпълнение на задачата.

В услугата, разработена с внимание към клиентските нужди влизат няколко основни дейности:

  • Доставка на нов водомер – едноструен или многоструен, спрямо нуждите на клиента;
  • Демонтаж на стария водомер;
  • Монтиране на нов водомер;
  • Пломбиране и узаконяване на водомера.

Тъй като нашата компания се стреми да предложи най-добрите комплексни услуги, при смяна на водомер в София е предоставена възможност на клиента да избере най-удачния за него вариант. Така например, стандартната подмяна на водомер се извършва, когато водомерният възел има работещ спирателен кран, възвратна клапа и филтър. В случай, че водомерът е стар, повреден или с липсващи части, извършваме подмяна на водомер и спирателен кран.

Като лидер в предлагането на ВиК услуги в столицата, ние не се занимаваме единствено с подмяна на остарели или дефектирали водомери. Ние сме напълно подготвени да изпълним също ремонти на повредени водомери, както и да откриваме и отстраняваме течове по водомери с подмяна на крановете преди и след водомера.

Какво вземаме предвид при изпълнението на тази задача?

При смяна на стар водомер следваме всички нормативни разпоредби и професионални указания за правилен и надежден монтаж на измервателния уред. Така например, при монтиране на общ водомерен възел в блокове и кооперации, ние вземаме предвид последователността на отделните елементи на водопроводната система, като не пропускаме и другия важен момент – следване посоката на водоподаване.

Като специалисти сме напълно наясно, че за да функционира правилно всеки водомер, на входа му следва да се постави филтър за отделяне на фините частици, а на изхода му – възвратен клапан. Задължително при смяна на водомер, е и монтирането на два спирателни крана преди и след уреда, като по възможност е желателно вторият (този след водомера) да разполага с изпускател. Това се прави с цел контролирано източване на водата при възникване на ВиК аварии.

Защо да се доверите на нас?

Причините да се доверите именно на нашия екип при нужда от подмяна на водомера са много. На първо място, ние предлагаме коректност, качество и бързина на изпълнение на всяка услуга. Разбира се, редовните ни клиенти се ползват винаги със специално отношение и преференциални ценови тарифи, макар тази наша услуга да е максимално изгодна за частни лица и корпоративни клиенти.

Услугата смяна на водомери спада към планираните ремонти, но въпреки това, ние сме готови и за незабавна реакция при спешна нужда от изпълнение на процедурата. В случай на аварии или поради други причини, екипът ни може да изпълни подмяна на измервателния уред в най-кратки срокове, без за целта да се начисляват допълнителни такси за експресна услуга.

Можете да заявите смяна на водомер на супер изгодни цени още днес, като екипът ни се ангажира с посещение на място в удобно за вас време, включително след работните часове. Нашите доказали се в практиката водопроводчици ще доставят предпочитания от вас модел водомер, който може да отчита както дебита на студена, така и потреблението на топла вода. По ваше настояване можем да преместим водомерния възел на предварително посочено от вас място.