Какво е важно да изискваме при изпълнение на спешна услуга от водопроводна фирма

спешни ВиК услуги СофияОт спешни ВиК услуги София в един момент се нуждае всяко домакинство. Компонентите с водопроводни функции често причиняват трайни щети с повредата си, и своевременното им отстраняване предотвратява създаването на още по-сериозни проблеми.

Основен водопроводен проблем е течът, причинен от спукана тръба. Скритият теч обаче е далеч по-неприятен проблем, тъй като идентифицирането и отстраняването му отнема много време, без използване на подходяща апаратура. Отпушване на канал и тоалетна чиния също е услуга, нетърпяща отлагане. Аварийните ВиК услуги се предоставят в рамките на 30 мин., тъй като забавянето им с повече би могло да има дълготрайни неприятни последици. 

Какви дейности включват качествените аварийни услуги

Спешна нужда от корекция се получава при няколко вида компоненти от водопроводна система. Най-важните функционални елементи са тръбите. Спукването и пробиването им зависи от използваните за направата има материали. Амортизацията е друг сериозен проблем, често срещан при тръби от метал и свързан с поява на ръжда, корозия и други токсични изпарения. Тя влошава качеството на питейната вода, затова тези признаци са спешна причина за водопроводна намеса.

Същите симптоми са характерни и за щранговете – хоризонтални и вертикални. Повредата при тях може да се отрази върху цялостният транспорт на вода в сграда, и поправката е необходима във възможно най-кратък срок.

ПОИСКАЙ ОФЕРТАЗАЯВКА ЗА ОГЛЕД

Тези дефекти, заедно с описаният теч, са спешните повреди на водопроводна инсталация. Квалифицираният специалист преглежда мрежата с модерна техника и при нужда, подменя части с по-актуални и устойчиви варианти, и открива възникнали течове с модерна апаратура, без разпробиване на стени.

Отлагането поправката на теч разрушава вътрешната и външна стенна облицовка, първоначално с неприятни влажни петна и подуване, а впоследствие с разронване на строителният материал. Влагата е най-мощният разрушител. Освен това, тя е съпътствана с мухъл и плесени, които спомагат за разрушаване на градеж и замърсяване на въздухът в закрити помещения.

Отпушване

Запушването на тръба, сифон, тоалетна чиния или шахта е проблем от твърде неприятен характер. Той възниква поради засядане на предмет, но и след натрупване на мазнини и котлен камък, които стесняват сечението и затрудняват протичането на водата. Запушването на обширните шахти и септични ями пък затруднява изтичането на отходните води в големи жилищни сгради – също належаща причина за намеса на водопроводчик.

За отпушването на канали и сифон се използват ръчни съоръжения, но вече все повече се разчита на ефикасни машини, работещи със спираловидни механизми под високо налягане. Те разграждат и най-твърдите тела и налепи в тръбите, които лесно биха предизвикали спукване при продължителен престой.

Квалифицираните фирми предлагат и услугата профилактична диагностика на тръби, която предотвратява необходимостта от ремонт. Услугата се извършва с модерни инфрачервени апарати за видеодиагностика. Те работят чрез накрайник с камера, която заснема вътрешната част на тръбата, и са най-ефективният за момента начин за откриване на скрит теч.

Поръчвайки спешна ВиК услуга от SOS-ВиК, получавате квалифицирана оценка, качество на услугата и диагностика, и всичко това се случва до 30 мин. след поръчка. Транспортът до всеки район на столицата е достатъчно бърз и надежден, за да не ви оставим нито за минута в безпомощно чудене, как да се справите с течът.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ